Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

KORONAVÍRUS Počet pacientov na oddeleniach JIS vo Francúzsku už dva týždne mierne klesá

Dôchodkyňa s rúškom vo Francúzsku.
Dôchodkyňa s rúškom vo Francúzsku. (Zdroj: SITA/AP Photo/Jean-Francois Badias)

PARÍŽ - Ochoreniu COVID-19 za uplynulých 24 hodín podľahlo vo Francúzsku ďalších 544 ľudí, čím sa celkový počet obetí v krajine zvýšil na 21.340, informovala v stredu agentúra AFP.

Koronavírusom SARS-CoV-2 je vo Francúzsku nakazených už viac ako 158.000 ľudí. Riaditeľ francúzskeho úradu verejného zdravotníctva Jérôme Salomon v stredu oznámil povedal, že v porovnaní s utorkom sa celkový počet hospitalizovaných znížil o 365 a počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti o 215.

Počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti francúzskych nemocníc sa postupne mierne znižuje už po dobu dvoch týždňov. Momentálne ich tam je 5218. Najviac pacientov na oddeleniach JIS sa nachádzalo 8. apríla (7148).


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Salomon povedal, že aj napriek miernemu zlepšeniu je šírenie nákazy vo Francúzsku stále vysoké a je preto potrebné rešpektovať všetky nariadené opatrenia. Vo Francúzsku sú od 17. marca v platnosti opatrenia obmedzujúce pohyb osôb. Francúzsky prezident Emmanuel Macron minulý týždeň oznámil, že od 11. mája by sa mohlo začať s ich postupným uvoľňovaním.

Viac o téme: FrancúzskoJISKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu