Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Tlak na francúzske nemocnice pre koronavírus sa zmierňuje: Pribudlo 531 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Epidémia choroby COVID-19 si za uplynulých 24 hodín vyžiadala v nemocniciach a na jednotkách intenzívnej starostlivosti vo Francúzsku životy ďalších 531 ľudí. Novému koronavírusu celkovo podľahlo 20.796 ľudí. Na brífingu v Paríži o tom v utorok večer informoval riaditeľ francúzskeho úradu verejného zdravotníctva Jérôme Salomon, ktorého citovala agentúra AFP.

Salomon, ktorý deň predtým informoval o 547 nových úmrtiach, uviedol, že nemocnice už nepociťujú taký nápor pacientov a tlak na ne sa zmierňuje. Naďalej badať trend znižovania počtu ľudí odkázaných na lôžka na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Táto situácia vo Francúzsku trvá už 13. deň nepretržite.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je hospitalizovaných 5433 pacientov vo vážnom stave, zatiaľ čo v pondelok ich bolo o 250 viac. Utorňajšia bilancia ťažko chorých pacientov je najnižšia od 30. marca. Najviac chorých odkázaných na reanimáciu zaznamenali 8. apríla, keď bolo obsadených 7148 lôžok s intenzívnou starostlivosťou. Pokiaľ ide o najnovšie prípady úmrtí, podľa Salomona 387 osôb zomrelo v nemocniciach, zatiaľ čo 144 v domovoch s opatrovateľskou službou.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý od začiatku epidémie podnikol niekoľko ciest do regiónov Francúzska, zavíta v stredu popoludní do Bretónska, aby sa tam poďakoval zamestnancom agrosektora a obchodu zabezpečujúcich pre obyvateľov krajiny zásobovanie potravinami. Naplánované má aj stretnutie s dobrovoľníkmi, ktorí pomáhajú starým ľuďom.

Viac o téme: NemocnicaObeteFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu