Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS V Česku sa začína plošné testovanie obyvateľstva: Počet infikovaných sa zvýšil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Počet potvrdených prípadov infekcie novým koronavírusom v Česku stúpol v stredu ráno na 7041. Na ochorenie COVID-19 zomrelo v krajine do utorkového večera celkovo 201 ľudí, vyliečilo sa 1753 ľudí. Vyplýva to z aktualizovaných údajov českého ministerstva zdravotníctva, informoval spravodajský server Novinky.cz.

V Česku zatiaľ urobili vyše 178.600 testov na prítomnosť koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19. V stredu sa v ČR začína plošné testovanie obyvateľstva na výskyt nového koronavírusu. Na štúdii sa zúčastní 27.000 obyvateľov.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Výsledky štúdie kolektívnej imunity by mali byť známe na začiatku mája, uviedol český minister zdravotníctva Adam Vojtěch. Testovať sa bude 27.000 ľudí z miest s rôznym podielom nakazených. Ak bude podiel nakazených v populácii nízky, čaká Česko ďalší nárast prípadov v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch, upozornil minister.

Výskumníci vybrali pre štúdiu regióny, ktoré sa epidemiologicky veľmi odlišujú: testovať sa bude v Prahe, v severných Čechách a na južnej aj strednej Morave.

Viac o téme: ČeskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu