Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ministri obrany Slovenska a Česka telefonovali o spolupráci: Témou bol aj koronavírus

Minister obrany SR Jaroslav Naď
Minister obrany SR Jaroslav Naď (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Slovenský minister obrany Jaroslav Naď telefonoval v utorok s ministrom obrany Českej republiky Lubomírom Metnarom. Šéfovia rezortov diskutovali o možnostiach rozvoja obrannej spolupráce oboch štátov a venovali sa spoločnému riešeniu otázok v oblasti obrany a bezpečnosti v rámci V4, Európskej únie a NATO. Témou telefonického rozhovoru bola tiež aktuálna situácia v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19. Informovala o tom hovorkyňa slovenského ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Ministri hovorili o jednotlivých krokoch, ktoré rezorty obrany a ozbrojené sily prijali v súvislosti s pandémiou. "V súčasnosti je našou hlavnou prioritou boj s ochorením COVID-19, čoho dôkazom je aj permanentné plnenie úloh našich vojakov priamo v teréne. V tejto súvislosti taktiež oceňujem ústretovosť a spoluprácu Českej republiky pri návratoch slovenských občanov späť na naše územie," uviedol Naď. Dodal, že Slovensko je naďalej pripravené poskytovať potrebnú pomoc českým občanom, či už ide o ich tranzit cez územie Slovenska, alebo repatriáciu.

Nový slovenský minister zároveň predstavil svojmu českému rezortnému kolegovi ciele a priority súčasného vedenia ministerstva. Témou rozhovoru boli tiež možnosti a ďalší rozvoj bilaterálnej spolupráce v politicko-vojenskej oblasti.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


"Obranná spolupráca našich krajín je dlhodobo na vysokej úrovni a prináša hmatateľné výsledky – či už v rámci vzdelávacích a výcvikových aktivít príslušníkov ozbrojených síl oboch krajín, ich účasti na medzinárodných cvičeniach, alebo napríklad aj pri ochrane vzdušného priestoru," skonštatoval Naď. Zdôraznil, že jeho zámerom je pokračovať a ďalej prehlbovať česko-slovenské partnerstvo v tejto oblasti.

Viac o téme: ČeskoMinistri obranySlovenskoKoronavírusJaroslav NaďLubomír Metnar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu