Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Z ochorenia COVID-19 sa v Poľsku vyliečilo viac ako tisíc ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - V Poľsku za 24 hodín evidujú 263 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom celkový počet infikovaných dosiahol 9856. Chorobe COVID-19 doteraz podľahlo 401 ľudí. S odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva o tom v utorok večer informovala agentúra PAP.

Podľa údajov ministerstva sa z choroby vyliečilo 1297 ľudí. V nedeľu v krajine potvrdili najvyšší denný prírastok počtu infikovaných (545). Vláda sa však rozhodla zmierniť niektoré obmedzenia, ktoré každodenný život prakticky zastavili. Od pondelka sú tak pre verejnosť znovu otvorené parky i lesy. Minister zdravotníctva Lukasz Szumowski však upozornil, že ak by došlo k výraznému nárastu počtu prípadov nákazy, opatrenia môžu byť znovu sprísnené.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Poľská vláda v súvislosti s pandémiou vyhlásila 20. marca stav pohotovosti, uzavrela všetky školy, divadlá a kiná a obmedzila verejné zhromaždenia. Od 16. apríla je v Poľsku zároveň povinné na verejnosti nosiť rúško zakrývajúce nos a ústa, pripadne jeho náhradu, napríklad šatku alebo šál.

Viac o téme: OchoreniePoľskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu