Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Singapur hlásil prudký nárast prípadov COVID-19, celkovo ich má viac než susedia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ng Han Guan)

SINGAPUR - Ministerstvo zdravotníctva v Singapure potvrdilo v pondelok ďalších 1426 prípadov nákazlivého ochorenia COVID-19 spôsobovaného novým druhom koronavírusu. Údaj je zďaleka najvyšším denným nárastom, aký ostrovná krajina dosiaľ zaznamenala. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

S týmto nárastom, založeným na predbežných údajoch, má Singapur celkový počet prípadov nákazy 8014. To znamená, že mestský štát zaznamenal viac prípadov ochorenia COVID-19 než ktorákoľvek iná krajina juhovýchodnej Ázie.

Má ich teda viac, než hlásil jeho oveľa väčší sused Indonézia, ktorá uviedla 6575 prípadov nákazy, pričom Filipíny hlásili 6459 prípadov - tieto počty však zrejme odrážajú menej rozsiahle testovanie obyvateľov než v Singapure. Ten je totiž v spomínanom regióne zďaleka najbohatšou krajinou.

Singapur potvrdil 11 úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19, čo je oveľa menej než v Indonézii a na Filipínach, kde zomrelo 582 a 428 ľudí. Väčšinu nových prípadov oznámených v pondelok v Singapure "tvoria držitelia pracovného povolenia žijúci v ubytovniach pre zahraničných pracovníkov", uviedlo ministerstvo zdravotníctva.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


V Singapure mali 1. apríla potvrdených len 1000 prípadov ochorenia COVID-19, ale počet nakazených vo vyše 40 ubytovniach pre zahraničných robotníkov, povolených vládou, medzitým prudko stúpol.

Vláda v snahe oddeliť zdravých robotníkov od infikovaných spustila v ubytovniach akciu "agresívneho" testovania. Okolo 200.000 ľudí, väčšinou mladých mužov-stavebných robotníkov z celej Ázie, spí v týchto nocľahárňach tak, že v jednej izbe sa ich nachádza 10-20.

Viac o téme: NákazaSingapurKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu