Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KORONAVÍRUS Izolácia je ukončená, lekár nastupuje do práce: Hlavný ruský odborník sa vyliečil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MOSKVA - Ruský lekár Denis Procenko, ktorý sa stal "tvárou" boja s koronavírusom v Rusku, sa vyliečil z choroby COVID-19. Informovala o tom v stredu agentúra RIA Novosti.

Na svojej stránke na sociálnej sieti Facebook Procenko napísal, že mal dva negatívne testy na nový koronavírus SARS-CoV-2. "Izolácia je ukončená - pracujem naplno," uviedol. Procenko bol hospitalizovaný v špecializovanej nemocnici Kommunarka na rovnomennom satelitnom predmestí Moskvy, kde pôsobí ako primár. Nakazil sa od pacientov, pričom o svojom pozitívnom teste informoval 31. marca.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Stalo sa tak len niekoľko dní po tom, ako na kliniku 24. marca zavítal ruský prezident Vladimir Putin. Putin si s Procenkom aj v čase prísnych protiepidemiologických opatrení podal ruku, čo vyvolalo kritiku na sociálnych sieťach. Počas následnej prehliadky nemocnice už Putin mal na sebe celotelový ochranný odev a masku. Putinov hovorca neskôr informoval, že prezident nepôjde do karantény, aj keď bol s Procenkom v bezprostrednom kontakte.

Podľa najnovších údajov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) bolo doteraz na svete zaznamenaných viac ako 1,84 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom. Na komplikácie vyvolané chorobou COVID-19, ktorú koronavírus spôsobuje, zomrelo viac ako 117.000 ľudí. V Rusku evidujú vyše 21.100 nakazených. Z choroby COVID-19 sa tam uzdravilo 1694 ľudí a 170 ich zomrelo.

Viac o téme: RuskoKoronavírusDenis Procenko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu