Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Túžba po priateľke bola silnejšia ako nariadená izolácia: Muža odsúdili za porušenie karantény

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PERTH - V Austrálii v stredu odsúdili muža, ktorý viackrát porušil nariadenú izoláciu, aby navštívil svoju priateľku. Informovala o tom agentúra AP.

Jonathan David (35) sa tak stal vôbec prvou osobou, ktorú v Austrálii odsúdili za porušenie karantény. Súd v meste Perth mu vymeral šesť mesiacov a dva týždne vo väzení. Rovnako musí zaplatiť aj pokutu vo výške 2000 austrálskych dolárov (1165 eur). Za mrežami však tento muž zrejme strávi len mesiac, píše AP a vysvetľuje, že po tom mu bude zvyšok trestu podmienečne odložený o jeden rok.

David sa do mesta Perth, v ktorom žije, vrátil 28. marca z východného pobrežia Austrálie. Úrady mu nariadili, aby nasledovné dva týždne strávil v karanténe v hoteli, ktorý je na to vyhradený. V Austrálii ide o štandardnú procedúru pre ľudí presúvajúcich sa v rámci krajiny, uvádza AP.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


David sa však z hotela neustále vykrádal von, používal verejnú dopravu a navštevoval svoju priateľku. Podložil si pritom núdzový východ tak, aby ostal otvorený a on mohol z hotela prichádzať a odchádzať bez toho, že by ho videli tamojší zamestnanci.

Zachytili ho však bezpečnostné kamery, v dôsledku čoho ho 5. apríla vzali do väzby. K tomu, že nariadenie izolácie nedodržal, sa priznal. Sudkyňa Elaine Campioneová mužovi povedala, že sa zahrával so životmi iných ľudí, čo bolo počas stavu núdze až "zarážajúco arogantné".  

Viac o téme: VäzbaKaranténaAustráliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu