Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS V Dánsku znovu otvárajú niektoré školy a predškolské zariadenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

KODAŇ - Dánsko od stredy znovu otvára niektoré školy a predškolské zariadenia, ktoré boli z dôvodu šírenia nákazy koronavírusom mesiac zatvorené, informovala agentúra DPA. Návrat do škôl sa týka približne 10.000 detí v jasliach, škôlkach a na prvom stupni základných škôl.

Školy musia spĺňať špeciálne požiadavky vrátane zabezpečenia dostatočného priestoru medzi jednotlivými žiakmi. Niektoré školy potrebujú na prípravu viac času a mali by sa otvoriť najneskôr budúci pondelok. Toto rozhodnutie má podľa DPA zmierniť zaťaženie rodičov, ktorí sa doma starajú o svoje deti a okrem toho vykonávajú svoju prácu.

Mnohí rodičia sú však znepokojení možnými následkami návratu detí do škôl v období, keď je vírus v Dánsku stále prítomný a vo väčšine krajín sveta zostávajú školy zatvorené. Dánska premiérka Mette Frederiksenová v utorok oznámila, že vláda navrhuje rýchlejšie tempo uvoľňovania opatrení, ktoré zaviedla v boji proti koronavírusu. Frederiksenová rýchlejšie uvoľňovanie opatrení odôvodnila pokračujúcim poklesom počtu novohospitalizovaných pacientov s koronavírusom.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Dánsko od 14. marca uzavrelo pre cudzincov svoje hranice. Znovuotvorenie škôl je podľa DPA prvým krokom krajiny smerom k uvoľneniu opatrení, ktoré boli zavedené na zastavenie šírenia nákazy. Reštaurácie, kaviarne, krčmy, divadlá a ďalšie zariadenia zostávajú zatvorené do 10. mája. Dánsko v utorok 14. apríla hlásilo 6496 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 299 úmrtí.

Viac o téme: ŠkolyDánskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu