Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS V Maďarsku zomrelo ďalších dvanásť pacientov, automobilky obnovujú výrobu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Na ochorenie COVID-19 zomrelo v Maďarsku za uplynulých 24 hodín ďalších 12 pacientov. Najmladší z nich mal 64 a najstarší 89 rokov, napísal v stredu informačný server krízového štábu koronavirus.gov.hu.

Počet obetí dosiahol už 134, z nich 13-ti boli obyvateľmi budapeštianskeho domova dôchodcov na Peštianskej ceste, kde je infikovaných 212 seniorov. Z ochorenia sa zotavilo 192 pacientov. Laboratóriá do stredy otestovali 37.326 vzoriek. Nákazu novým druhom koronavírusu (SARS-CoV-2) potvrdili v 1579 prípadoch. V povinnej domácej karanténe je 13.360 osôb.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Po utorňajšom obnovení výroby v automobilke Audi v Győri avizovali pokračovať vo výrobe po nútenej prestávke v reakcii na epidemiologickú situáciu aj automobilky Mercedes v Kecskeméte a Suzuki v Ostrihome. Tam sa výrobné linky čiastočne rozbehnú koncom apríla, uviedlo internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság.

Začali kontrolovať domovy dôchodcov

V záujme ochrany starších ľudí, ktorí sú z hľadiska hrozby nákazy novým druhom koronavírusu najohrozenejší, nariadila šéfka maďarského Úradu štátnej zdravotnej služby Cecília Müllerová celoštátnu kontrolu domovov dôchodcov. V stredu v Budapešti na tlačovej konferencii krízového štábu Müllerová povedala, že cieľom priebežného preverovania sociálnych zariadení pre seniorov je zistiť, či sú dodržiavané opatrenia proti šíreniu epidémie.

KORONAVÍRUS V Maďarsku zomrelo
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV sa kontroly začali v utorok a do konca týždňa by mali byť známe prvé výsledky. Šéfka ÁNTSZ-u spresnila, že v Maďarsku je celkom 1035 domov dôchodcov, v ktorých je počet obyvateľov veľmi odlišný. Kontroly začali úrady v zariadeniach s najväčším počtom dôchodcov. Poznamenala, že nákaza novým koronavírusom sa objavila po dvoch budapeštianskych domovoch už aj v zariadeniach mimo hlavného mesta.

Príslušníci maďarskej armády v chemických ochranných odevoch začali na Veľkonočnú nedeľu dezinfikovať domov dôchodcov v Budapešti na Peštianskej ceste, kde na ochorenie COVID-19 zomrelo už 13 pacientov a infikovaných je tam aktuálne 212 seniorov. V domove dôchodcov s 94 obyvateľmi v VI. budapeštianskom obvode potvrdili testy nákazu novým druhom koronavírusu minulý víkend v 60 prípadoch.

Viac o téme: MaďarskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu