Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Počet infikovaných v Česku stúpol na takmer 6-tisíc: Pribudlo ďalších 170 prípadov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká republika eviduje celkovo 5905 prípadov nákazy novým koronavírusom, pričom v sobotu pribudlo ďalších 170 prípadov. Ochoreniu COVID-19 doposiaľ v krajine podľahlo 132 ľudí a 422 pacientov sa uzdravilo. Vyplýva to z aktuálnych údajov ministerstva zdravotníctva, informoval v nedeľu spravodajský server iDNES.cz.

Podľa trvalého bydliska pacientov sa najviac infikovaných nachádza v Prahe (1419). Nasleduje Stredočeský kraj so 713 prípadmi a Moravskosliezsky kraj so 655 prípadmi. Laboratóriá doposiaľ vykonali viac ako 125.000 testov na zistenie prítomnosti nového koronavírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Minulý týždeň zverejnil Ústav zdravotníckych informácií a štatistiky odhad, podľa ktorého sa v Česku v polovici apríla predpokladá približne 8000 potvrdených prípadov a na konci mesiaca 14200. Prvý prípad ochorenia COVID-19 v krajine zaznamenali 1. marca. Česká vláda 12. marca vyhlásila z dôvodu šírenia nákazy novým typom koronavírusu v krajine núdzový stav.

Platí pre územie celej krajiny na obdobie 30 dní. Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR rozhodla v utorok o jeho predĺžení do 30. apríla. Počas núdzového stavu platí niekoľko mimoriadnych opatrení, ktoré obmedzujú voľný pohyb občanov, cestovanie, podnikanie, ale aj bežné aktivity.

Viac o téme: ČeskoPrípadyKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu