Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Na Ukrajine potvrdili 2777 prípadov nákazy a 83 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/John Minchillo)

KYJEV - Počet potvrdených prípadov infekcie novým typom koronavírusu na Ukrajine sa k nedeľňajšiemu ránu za uplynulých 24 hodín zvýšil o 266 na 2.777. Uviedla to agentúra UNIAN s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zdravotníctva.

Podľa ministerstva bolo doteraz zaregistrovaných 83 úmrtí a 89 ľudí sa uzdravilo. Najviac zasiahnutým regiónom je Černovická oblasť, ktorá hlási 432 prípadov nákazy. Ďalších 416 eviduje hlavné mesto Kyjev. Ukrajinská vláda rozhodla koncom marca o zavedení režimu mimoriadnej situácie na celom území krajiny s cieľom zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Karanténne opatrenia tak potrvajú najmenej do 24. apríla.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Ukrajina zastavila všetky medzinárodné lety aj medzinárodnú autobusovú a železničnú dopravu. Cudzinci majú na Ukrajinu zákaz vstupu. Do krajiny sa dostanú iba jej občania autom alebo pešo. Po príchode musia stráviť 14 dní v karanténe pod lekárskym dohľadom v zariadeniach, ktoré vyčlenia jednotlivé oblasti. Ide prevažne o hotely alebo lekárske zariadenia.

Viac o téme: PandémiaŠtatistikyUkrajinaKyjevKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu