Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Lekár Vladimír si dal dole rúško, aby sa usmial na syna v kočíku, policajti ho nešetrili!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FRÝDEK-MÍSTEK – Krásne jarné počasie láka von. Na prechádzku vyrazil aj lekár z Frýdku-Místku Vladimír so svojou manželkou a ani nie ročným synom. Muž si však na okamih stiahol rúško, aby sa usmial na synčeka v kočíku. Len čo to zbadali mestskí strážnici, nastal problém. Policajti nepokutovali len Vladimíra, ale i jeho ženu, pretože mala mať cez tvár aspoň šál. Lekár sa na prísne počínanie strážnikov sťažuje primátorovi, dokonca ich konanie označil ako "šikanu občanov".

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Jonáš vyšiel s pravdou von! FOTO Objavili sa správy, že nedodržiava karanténu, toto odkázal ľuďom

Doktor v liste primátorovi Frýdku-Místku Michalovi Pobuckému opisuje, ako sa u neho a jeho rodiny zastavili mestskí strážnici v okamihu, keď si mal na chvíľu sňať rúško, aby sa usmial na svojho osemmesačného syna v kočíku. O prípade informoval denník Echo24, ktorého redakcia má k dispozícii mužov list.

KORONAVÍRUS Lekár Vladimír si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Rúško som si nasadil a snažil som sa im vysvetliť, že ako lekár tunajšej nemocnice som plne orientovaný v problematike koronavírusu a celkom určite som nikoho na prázdnej ulici neohrozil,“ píše Vladimír, ktorý podotýka, že v dohľade 200 až 300 metrov ani nikoho nevidel.

Jeden z policajtov podľa neho však trval na tom, že svojím konaním ohrozuje spoluobčanov, pričom to isté vytýkal aj jeho manželke, ktorá mala mať po celý čas cez tvár aspoň šál. Pokutu tak dostali obaja.

„Má byť so mnou i s manželkou začaté správne konanie a dostaneme pokutu 2-krát 10-tisíc korún (v prepočte zhruba 363 eur). A to môžem hovoriť o šťastí, že po zmene zákona minulý týždeň nemusí mať rúško aj môj syn,“ uvádza lekár. Podľa neho ich policajti mali ešte niekoľko stoviek metrov sledovať v aute, či si rúško znova nestiahne.

Vladimír svoj list primátorovi zakončuje tvrdením, že by bolo vhodné a morálne "inštruovať strážnikov, že rúškový zákon neslúžil k šikane občanov a že je potreba postihovať tie situácie, v ktorých hrozí eventuálny prenos nákazy".

Primátor Frýdku-Místku sa k tomu, ako bude situáciu riešiť, ešte nevyjadril.

 

Viac o téme: ČeskoNákazaPokutaCOVID-19RúškoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu