Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Počet nakazených v Česku sa zvýšil na 4591: Zomrelo už 72 ľudí

Koronavírus v Česku Zobraziť galériu (2)
Koronavírus v Česku (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Počet ľudí, ktorých v Česku pozitívne testovali na nový koronavírus, sa zvýšil na 4591. Ochoreniu COVID-19 podľahlo v krajine dosiaľ 72 ľudí a 96 pacientov sa uzdravilo. Vyplýva to z údajov ministerstva zdravotníctva k pondelkovému ránu, informoval spravodajský server iDnes.cz.

V nedeľu vykonali v krajine 4710 testov, ich celkový počet tak presiahol 85.000. Česká vláda bude v pondelok znova zasadať, rozhodnúť by podľa iDnes.cz mohla o tom, či budú od štvrtka môcť byť otvorené okrem iných obchody s pracovnými odevmi alebo detským textilom. Kabinet pravdepodobne tiež upraví podmienky pre získanie jednorazového príspevku pre živnostníkov.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Český premiér Andrej Babiš v nedeľu oznámil, že ČR po prvý raz pomôže inej krajine s hospitalizáciou pacientov nakazených koronavírusom SARS-CoV-2. Fakultná nemocnica v Brne prijme v najbližších dňoch šiestich chorých so zápalom pľúc z Francúzska. To podľa Babiša požiadalo o pomoc a česká vláda mu vyhovela.

KORONAVÍRUS Počet nakazených v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

Česká vláda bude v pondelok znova zasadať, rozhodnúť by podľa iDnes.cz mohla o tom, či budú od štvrtka môcť byť otvorené okrem iných obchody s pracovnými odevmi alebo detským textilom. Kabinet pravdepodobne tiež upraví podmienky pre získanie jednorazového príspevku pre živnostníkov.

Babiš cez víkend povedal, že jeho vláda by od štvrtka mohla povoliť aj otvorenie obchodov s kočíkmi a autosedačkami, papiernictvá, predajne a opravovne obuvi, hobby markety alebo železiarstva. Sprístupniť chce aj niektoré verejné športoviská, na ktorých by ľudia nemuseli mať rúška.

Viac o téme: ČeskoNakazeníŠtatistikyPrahaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu