Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Taliansko zaznamenalo 766 nových úmrtí na nový vírus

Talianske vlajky vejú na pol žrde počas uctenia si obetí pandémie nového koronavírusu na Pamätníku neznámeho vojaka v Ríme
Talianske vlajky vejú na pol žrde počas uctenia si obetí pandémie nového koronavírusu na Pamätníku neznámeho vojaka v Ríme (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Medichini)

RÍM - V Taliansku zaznamenali ďalších 766 úmrtí na nový koronavírus, celkovo je v tejto krajine s najväčším počtom mŕtvych na svete už 14.681 obetí. Informovala o tom v piatok tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie talianskeho Úradu pre civilnú ochranu.

Počet nových prípadov nákazy je však už tri týždne počas celoštátne platnej karantény ustálený - za posledný deň ich pribudlo 4585, celkovo ich majú 119.827. Zatiaľ rekordný počet nových prípadov za jeden deň (6557) zaznamenalo Taliansko 21. marca.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Celkovo sa doposiaľ vyliečilo 19.758 ľudí a hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) bolo 4068 osôb. Lombardsko, epicentrum nákazy, celkovo zaznamenalo 1455 nových pozitívnych prípadov a 351 úmrtí.

Viac o téme: PandémiaTalianskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu