Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Brazílske hranice ostanú zatvorené ďalší mesiac

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Andre Penner)

RIO DE JANEIRO - Brazílska vláda predĺžila v piatok uzavretie pozemných hraníc v dôsledku pandémie koronavírusu o 30 dní. Informovala o tom agentúra DPA. Cudzinci tak ani naďalej nebudú môcť vstúpiť do Brazílie zo susediacich krajín. Výnimku má preprava tovaru a humanitárnej pomoci.

Brazília je s viac ako 8000 prípadmi najviac zasiahnutou krajinou v Južnej Amerike. Chorobe COVID-19, ktorú spôsobuje vírus SARS-CoV-2, tam podľahlo už 343 ľudí. Kritici obviňujú prezidenta Jaira Bolsonara z nedbanlivej a nebezpečnej reakcie na šírenie koronavírusu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Proti nedostatočne ráznym opatreniam uplynulé dva týždne v uliciach protestovali tisíce Brazílčanov. Bolsonaro v stredu označil koronavírus za "jednu z najväčších výziev našej generácie" a upozornil na potrebu záchrany životov a zachovania pracovných miest.

Opatrenia v boji proti vírusu by podľa neho nemali byť horšie než samotné ochorenie. Niektorí guvernéri štátov sa pre nedostatok iniciatívy zo strany prezidenta rozhodli konať samostatne. Bolsonaro ich za tento postoj kritizoval a označil ich za "zabijakov pracovných miest".

Viac o téme: PandémiaBrazíliaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu