Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tragické vykoľajenie vlaku v Nemecku: O život prišiel rušňovodič, zranené sú tri osoby

Záchranári zasahujú na mieste nehody nákladného vlaku v nemeckom Auggene neďaleko Freiburgu
Záchranári zasahujú na mieste nehody nákladného vlaku v nemeckom Auggene neďaleko Freiburgu (Zdroj: TASR/Patrick Seeger/dpa via AP)

AUGGEN - Polícia v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko vyšetruje štvrtkové čiastočné vykoľajenie švajčiarskeho nákladného vlaku, pri ktorom prišiel o život rušňovodič a zranili sa tri ďalšie osoby. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

K nehode došlo vo štvrtok večer v nemeckej obci Auggen ležiacej neďaleko hraníc s Francúzskom a Švajčiarskom. Polícia uviedla, že nehodu spôsobil 100-tonový kus betónu, ktorý spadol z tamojšieho mosta na koľaje, v dôsledku čoho sa vlak čiastočne vykoľajil.

Most bol určený na demoláciu a už sa začali aj prípravné práce, ako povedala hovorkyňa polície. K jeho demolácii malo dôjsť podľa železničnej spoločnosti Deutsche Bahn (DB) tento víkend. Vlak viezol náklad niekoľkých kamiónov z nemeckého mesta Freiburg a smeroval do Talianska.

Pri nehode zahynul rušňovodič vo veku 51 rokov. Traja z desiatich šoférov nákladných áut, ktorí sa viezli vo vozni hneď za lokomotívou, utrpeli zranenia. Jeden z nich bol zranený ťažko a zostal zakliesnený vo vykoľajenom vlaku. Železničná trať medzi Freiburgom a mestom Bazilej vo Švajčiarsku zostane uzavretá do pondelka popoludnia, napísala DB na Twitteri.

Viac o téme: NehodaVlakRušňovodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu