Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

KORONAVÍRUS Češka žije v Amerike: FOTO Správa z domova ju zdrvila, nákaza jej zabila príbuzných

Štěpánka Mattová Zobraziť galériu (4)
Štěpánka Mattová (Zdroj: Instagram/stepankamatto)

USA – Mladá Štěpánka žijúca v Spojených štátoch, v ktorých evidujú už takmer 165.000 nakazených, je koronavírusom ohorenejšia viac, než jej rovesníci. V týchto neľahkých časoch ju navyše zasiahla zdrvujúca správa z jej domova.

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Julie (†16) zomrela v parížskej nemocnici: FOTO Dva testy mala negatívne, srdcervúca spoveď mamy

Štěpánka Mattová sa narodila v Česku, v detstve ale s matkou emigrovala do Spojených štátov. Dievčina si v Amerike zarábala na živobytie rôzne. V televíznej reality šou 90 dní do svadby, v ktorej účinkuje, sa priznala, že robila aj striptérku. V poslednej dobe sa živí ako youtuberka, a darí sa jej - niektoré jej videá majú milióny zhliadnutí, uviedol Blesk.cz.

Štěpánka Mattová
Zobraziť galériu (4)
Štěpánka Mattová  (Zdroj: Instagram/stepankamatto)

Bolestivá správa z Česka

Hoci Štěpánka väčšinu života prežila v Amerike, v Česku má časť rodiny, ktorú často navštevuje. Teraz však svojim fanúšikom oznámila veľmi smutnú správu. „Dozvedela som sa, že moji dvaja príbuzní z Českej republiky zomreli kvôli koronavírusu,“ napísala Štepánka na svojom instagramovom účte.

Štěpánka Mattová
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/stepankamatto)

„Zažívame ťažké časy, teraz je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, aby sme boli k sebe láskaví. Než poviete čokoľvek hrubé, poriadne si to rozmyslite. Neviete, čo ten druhý človek práve prežíva,“ poznamenala Češka.

Dievčina bližšie nešpecifikovala, kto presne z jej rodiny zomrel. Povedala len, že šlo o vzdialených príbuzných.

Dievčina sa koronavírusu bojí, je totiž v rizikovej skupine

Spojené štáty doposiaľ evidujú takmer 165.000 prípadov nákazy a vyše 3000 úmrtí. Sama Štepánka je koronavírusom ohrozenejšia väčšmi, než väčšina ľudí v jej veku. Trpí totiž aplastickou anémiou, ochorením, kvôli ktorému jej telo produkuje menej krvných buniek – červených a bielych krviniek i krvných doštičiek. Mladá Češka tak má oslabený imunitný systém, ktorý navyše oslabuje aj liečba anémie. Štěpánka sa preto rozhodla ostať v izolácii u svojej mamy v Connecticute.

 

Viac o téme: USANákazaČeškaCOVID-19Koronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu