Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Systém v krajine môže skolabovať: Mexiko vyhlásilo stav zdravotnej núdze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Rebecca Blackwell)

MEXIKO - Mexiko vyhlásilo v pondelok stav zdravotnej núdze a zaviedlo prísnejšie opatrenia v snahe spomaliť šírenie nového koronavírusu, ktoré budú v platnosti do 30. apríla. Stalo sa to po tom, ako počet prípadov nákazy v krajine presiahol 1000 a výrazne sa zvýšil aj počet úmrtí. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zdravotnícki predstavitelia v Mexiku hlásili v pondelok celkovo 1094 prípadov infikovaných. Deň predtým ich bolo 993; v pondelok pribudlo aj osem ďalších úmrtí na ochorenie COVID-19, čím ich počet stúpol na 28.      Miestni zdravotníci varujú, že zdravotný systém v krajine môže skolabovať, ak sa šírenie koronavírusu nepodarí spomaliť.

Novoprijaté opatrenia v boji s koronavírusom obmedzujú počet ľudí, ktorí sa spolu môžu stretnúť na 50. Mexiko predĺžilo aj pozastavenie aktivít, ktoré nie sú nevyhnutné. Už predtým v krajine zakázali hromadné verejné podujatia. Námestník ministra zdravotníctva Hugo López-Gatell v pondelok podľa agentúry AP uviedol, že Mexičania majú počas jedného mesiaca zostať doma a nevychádzať do ulíc.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Dodal však, že vláda neplánuje ľudí za porušenie týchto nariadení sankcionovať. "Toto platí - striktne - pre ľudí starších než 60 rokov, tých, ktorí trpia vysokým krvným tlakom, cukrovkou, tehotné ženy, a to bez ohľadu na to, či sa ich zamestnanie považuje za nevyhnutné," povedal López-Gatell.

Viac o téme: Núdzový stavMexikoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu