Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Ďalšia krajina potvrdila prvé úmrtie, obeťou je žena

Sýria oznámila prvé úmrtie na koronavírus
Sýria oznámila prvé úmrtie na koronavírus (Zdroj: SITA/AP Photo/Baderkhan Ahmad)

DAMASK - Sýrske ministerstvo zdravotníctva v nedeľu potvrdilo, že žena, ktorá zomrela po tom, ako ju hospitalizovali, bola nakazená koronavírusom. Ide tak o prvé oficiálne zaznamenané úmrtie na chorobu spôsobenú koronavírusom SARS-CoV-2 v tejto krajine, informovala agentúra Reuters.

Sýria tiež oznámila, že počet prípadov nákazy novým druhom koronavírusu sa zvýšil z piatich na deväť, aj keď lekári a svedkovia hovoria, že takýchto prípadov je oveľa viac. Úrady zatajovanie popierajú a zaviedli obmedzenia pohybu pre obyvateľov a prísne opatrenia vrátane celoštátneho zákazu nočného vychádzania s cieľom spomaliť pandémiu.  


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Vojnou postihnutá Sýria bola poslednou krajinou Blízkeho východu, ktorá potvrdila pred týždňom nákazu novým typom koronavírusu. Panujú však obavy z rýchleho rozšírenia nákazy, pričom Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) varovala, že Sýria má iba obmedzenú kapacitu na to, aby takémuto šíreniu čelila.

Obzvlášť zraniteľný je násilím postihnutý severozápad krajiny, kde muselo od decembra opustiť svoje domovy približne milión ľudí. Sýrska vláda v snahe zastaviť šírenie koronavírusu zakázala v nedeľu pohyb obyvateľov medzi provinciami. Zavreté sú podniky, školy, univerzity, mešity a väčšina vládnych úradov.

Viac o téme: úmrtieSýriaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu