Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Belgicko má 88 úmrtí na koronavírus: Počet hospitalizovaných klesá

(Zdroj: SITA/AP Photo/Mic Smith, Courtland Wells/The Vicksburg Post)

BRUSEL - V Belgicku podľahlo novému koronavírusu SARS-CoV-2 už najmenej 88 ľudí. Celkovo bolo pozitívne testovaných 3743 ľudí, z toho 342 za posledných 24 hodín.

V nemocniciach bolo v pondelok ráno 1643 pacientov, počet hospitalizovaných však začal klesať, informovali belgické médiá. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je 290 osôb. Približne 350 pacientov už mohlo opustiť nemocnice.

"Dobrá správa je, že počet nových hospitalizácií klesá a počet nových pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti klesá už druhý deň po sebe. Vstupujeme do obdobia, v ktorom očakávame účinok prijatých opatrení," uviedol v rozhovore pre televíznu stanicu RTBF Marius Gilbert, epidemiológ zo Slobodnej bruselskej univerzity (ULB).

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Snahu pomôcť preťaženým belgickým nemocniciam a zdravotným ústavom v krajine prejavilo profesijné združenie fyzioterapeutov. Oznámilo, že 2581 fyzioterapeutov ponúka svoju dobrovoľnú pomoc sektorom, ktoré sú v "v prvej línii" boja proti epidémii koronavírusu. Fyzioterapeuti sú pripravení na nasadenie v nemocniciach, opatrovateľských domovoch a iných zdravotníckych zariadeniach.

Viac o téme: úmrtiaBelgickoKoronavírusSARS-CoV-2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu