Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Koronavírus si nevyberá: Traja mladí londýnski lekári bojujú o život na pľúcnej ventilácii

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN – Britský premiér Boris Johnson povedal, že Národný ústav zdravotníctva riskuje, že bude „prekvapený vírusovým ohniskom“. Spolu s premiérovým varovaním prichádza výzva mladým ľuďom, ktorí si myslia, že sú „neporaziteľní“, koronavírus by však mali brať vážne.

Traja mladí lekári vo veku okolo 30 rokov sú na pľúcnej ventilácii v londýnskej nemocnici, kde týždne predtým pomáhali zachraňovať životy a nakazili sa koronavírusom. Zdroje z okolia nemocnice tvrdia, že ochoreli „práve preto, že pomáhali iným ľuďom“. Zdravotníci „nie sú dobrým príkladom“, ako prísne varovať mladých ľudí pred smrteľnou nákazou. V sobotu vzrástol počet úmrtí na koronavírus vo Veľkej Británii o 56 za jeden deň. Sedem ďalších ľudí vo Walese, ktorí boli testovaní pozitívne, zomrelo, čím sa tam počet mŕtvych zvýšil na 12. Číslo celkovej  úmrtnosti dnes vo Veľkej Británii vzrástlo na 240.

Boris Johnson
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Mladí ľudia, ktorí sa domnievajú, že sú „neporaziteľní“, by mali brať Covid-19, chorobu spôsobenú vírusom, vážne. Zdravotníci varovali: „Koronavírus začína čoraz viac útočiť na mladých ľudí. Niektorí majú len mierne príznaky – ale nie všetci prežijú, a to, čo sa stalo mladým lekárom, to dokazuje. Dúfajme, že sú všetci dostatočne silní, aby dokázali vírus potlačiť. Slúži to však ako varovanie pre mladých ľudí, aby sa necítili ako nesmrteľní a neporaziteľní. “

 

Viac o téme: MladíLekáriLondýnKoronavírusPľúcna ventilácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu