Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS vo Francúzsku naberá na sile, počet obetí stúpa: Krajina hlási prvé úmrtie lekára

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARÍŽ - Pandémia nového koronavírusu si vo Francúzsku zrejme vyžiadala život prvého lekára. Oznámil to v nedeľu francúzsky minister zdravotníctva Olivier Véran.

Pre rozhlasovú stanicu RTL povedal, že podľa jeho vedomostí ide o prvé úmrtie niektorého z francúzskych zdravotníkov v rámci súčasnej krízy, informovala tlačová agentúra DPA. Regionálna televízna stanica France 3 Hauts-de-France uviedla, že zosnulý vo veku okolo 60 rokov bol pohotovostným lekárom v meste Compiegne, približne 70 kilometrov severovýchodne od Paríža.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Uvedené mesto sa nachádza v departmáne Oise, ktorý je vo Francúzsku jedným z najhoršie postihnutých súčasnou pandémiou.Ochoreniu spôsobovanému novým koronavírusom vo Francúzsku do nedele podľahlo najmenej 674 ľudí.

Ministerstvo zdravotníctva zaznamenalo dosiaľ 16.018 potvrdených prípadov nakazenia, odhaduje sa však, že nakazených sú v skutočnosti desaťtisíce.Obe komory francúzskeho parlamentu v nedeľu schválili vyhlásenie "stavu zdravotnej núdze". Opatrenie vychádza z legislatívy prijatej po teroristických útokoch vo Francúzsku z roku 2015.

 

Viac o téme: SmrťLekárFrancúzskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu