Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brazília vyhlásila pre koronavírus stav núdze: Nákaze podľahlo sedem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/David J. Phillip, John Minchillo)

RIO DE JANEIRO - Brazília sa stala v piatok večer ďalšou krajinou, kde vyhlásili štátne orgány stav núdze v súvislosti so šírením nového druhu koronavírusu. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Príslušný dekrét, ktorý uvoľňuje finančné prostriedky na boj proti koronavírusovej pandémii, schválili členovia brazílskeho Senátu po tom, ako prešiel i dolnou komorou parlamentu. Dokument predpokladá okrem iného vyplácanie mesačnej podpory vo výške 200 realov (37 eur) občanom v slobodných povolaniach a nádenníkom, aby sa ľahšie vyrovnali s finančnými dôsledkami krízy.

Senát hlasoval prostredníctvom videokonferencie, keďže novým koronavírusom sa už nakazil i jeho predseda Davi Alcolumbre či senátor Nelsinho Trad. Druhý z menovaných bol súčasťou brazílskej delegácie, ktorá začiatkom marca sprevádzala prezidenta Jaira Bolsonara pri stretnutí s americkým náprotivkom Donaldom Trumpom na Floride. Pozitívne testy na nový koronavírus malo odvtedy najmenej 22 členov tohto výboru. Brazília do piatka zaznamenala vyše 600 prípadov nakazenia novým koronavírusom a sedem úmrtí spojených s touto nákazou.

Viac o téme: ObeteBrazíliaKoronavírusStav núdze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu