Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

KORONAVÍRUS Dráma v Prahe: FOTO Z nemocnice ušiel nakazený pacient, vonku bol takmer polhodinu

Z pražskej nemocnice ušiel pacient s COVID-19 Zobraziť galériu (3)
Z pražskej nemocnice ušiel pacient s COVID-19 (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

PRAHA - O prípade z českej metropoly sa dá hovoriť ako o šťastí v nešťastí. Z nemocnice Na Bulovce totiž ušiel muž po tom, ako sa dozvedel, že je pozitívny na koronavírus. Podľa polície bol vonku takmer pol hodinu, do kontaktu sa však s nikým nedostal.

Incident sa odohral vo štvrtok krátko pred piatou podvečer. Mužov zákona cez tiesňovú linku zalarmovali zdravotníci, ktorým pacient ušiel.

Čítajte aj: Hrozivé správy zo susedného Česka: Počet prípadov nákazy koronavírusom dosiahol 774

„Sestra mu oznámila, že je pozitívny na koronavírus. Muž sa okamžite otočil a z nemocnice utiekol,“ povedala pre Novinky.cz hovorkyňa polície Lucie Drábková. Zástupcovia zákona muža dolapili do pol hodiny na ulici Povltavská.

Z pražskej nemocnice ušiel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Nepríjemný incident potvrdila aj hovorkyňa pražskej nemocnice. „Infekčnú kliniku Nemocnice Na Bulovce svojvoľne opustil pacient pozitívny na COVID-19,“ uviedla Simona Krautová. „Ihneď sme kontaktovali štátnu políciu,“ podotkla a dodala, že pacient bol hospitalizovaný na lôžkovom oddelení od 14. marca.

Z pražskej nemocnice ušiel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto/Novinky.cz)

Ako sa však nakazený muž do nemocnice dostal, teda či prišiel pešo alebo sa dopravil MHD, polícia nespresnila. Nateraz nie je známe ani to, koľko má muž rokov a akej je národnosti. „Teraz je pod mostom Barikádníov, kde ho strážia policajti. Rieši sa ďalší postup, do ktorej nemocice bude prepravený,“ dodala k 18. hodine hovorkyňa. Otázkou tiež ostáva, či bude muž čeliť obvineniu.

Česká vláda uplynulý piatok oznámila, že COVID-19 zaradila na zoznam nákazlivých ochorení, ktorých šírenie môže byť považované za trestný čin. Podľa trestného zákonníka hrozia za šírenie nákazlivej choroby až tri roky odňatia slobody, a v prípade stavu ohrozenia štátu dokonca až osem rokov.

Viac o téme: NemocnicaPacientÚtekCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu