Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

KORONAVÍRUS V záplave smutných správ sa Benátky zmenili na nepoznanie: VIDEO Vrátili sa aj delfíny!

Talianske Benátky Zobraziť galériu (2)
Talianske Benátky (Zdroj: Twitter, Instagram)

BENÁTKY – V dobe pandémie COVID-19 prináša hojenie prírody určitú útechu. Benátske kanály sa počas karantény vyčistili, a vrátili sa tam ryby, labute a k niektorým brehom i delfíny.

Rastúci počet prípadov nákazy novým koronavírusom a zvyšujúci sa počet obetí ochorenia COVID-19 zastavili celé Taliansko.

Ľudia sú v izolácii, aby zabránili ďalšiemu šíreniu vírusu, chránili svojich blízkych a mnohí každú minútu prichádzajú o zisk. Ťaživá situácia má však aj svoje pozitíva. Benátky, ktoré po celý rok lákajú davy turistov, sa vyprázdnili, a v dôsledku dramatického poklesu lodnej dopravy sa prečistila voda.

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Vedci odhalili, ktorá krvná skupina je najnáchylnejšia na COVID-19, máte ju tiež?

Do ikonických benátskych kanálov sa tak začali vracať ryby a labute a k niektorým talianskym brehom po dlhej dobe priplávali delfíny.

Benátske uličky zívajú prázdnotou a zmizli tiež turisti plaviaci sa na gondolách. Miestni si začali všímať obrovský rozdiel v čistote vody, uviedla televízia CNN. Výrazne sa tiež zlepšila kvalita vzduchu.  

„Voda sa teraz javí priezračnejšia, keďže je na kanáloch menšia prevádzka, a sedimenty tak zostávajú na dne. Lodná doprava väčšinou sediment vynáša na hladinu,“ objasnil hovorca benátskeho starostu.

„Diviaky uprostred môjho rodného mesta, delfíny v prístave v Cagliari, kačice vo fontánach v Ríme, benátske kanály majú teraz čistú vodu plnú rýb. Znečistenie ovzdušia kleslo. Príroda si počas karantény v Taliansku berie späť, čo jej patrí,“ uviedol na Twitteri jeden z užívateľov.

Zo satelitných snímok je tiež zrejmé, že znečistenie nad Talianskom počas koronavírusovej karantény kleslo. Podľa Európskej vesmírnej agentúry (ESA) sa nad Talianskom výrazne znížili emisie.

V záplave smutných správ o pandémii, prináša hojenie prírody určitú útechu. Zároveň však fotografie reflektujú, aký zničujúci dopad na životné prostredie majú ľudia.

Viac o téme: TalianskoVodaBenátkyŽivotné prostredieCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu