Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Tretia najviac postihnutá krajina na svete: Španielsko má vyše 1000 úmrtí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Viac ako tisíc úmrtí si v Španielsku vyžiadala nákaza koronavírusom SARS-CoV-2 a takmer 20.000 ľudí v krajine je nakazených. Informovala o tom v piatok agentúra AFP. Španielske ministerstvo zdravotníctva zaznamenalo 19.980 prípadov nákazy a 1002 úmrtí. Počet úmrtí v porovnaní so štvrtkom narástol o 235.

Španielsko je treťou najviac postihnutou krajinou na svete po Číne a Taliansku. Krajina v súvislosti so šírením nákazy prijala viaceré opatrenia. Vláda vyhlásila v sobotu vyhlásila zákaz vychádzania. Výnimka sa vzťahuje len na obyvateľov chodiacich do práce či na nákup základných potrieb, ako sú potraviny alebo lieky. Zatvorené sú reštaurácie, bary a väčšina obchodov.

Od pondelkovej polnoci uzavrelo Španielsko svoje pozemné hranice a na jeho územie sa dostanú len španielski občania, osoby s trvalým pobytom alebo akreditovaný diplomatický personál a tiež ľudia v prípadoch spôsobených nepredvídateľnými okolnosťami.

Prvé prípady nákazy zaznamenali koncom decembra v čínskom meste Wu-chan. Vírus sa odvtedy rozšíril do väčšiny krajín sveta a vyžiadal si už viac ako 10.000 obetí na životoch. Počet nakazených presiahol 250.000.

 

Viac o téme: ŠpanielskoKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu