Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Koronavírus neobchádza ani významné osobnosti: Nakazil sa aj monacký panovník Albert

Monacké knieža Albert II. mal pozitívny test na nový typ koronavírusu Zobraziť galériu (2)
Monacké knieža Albert II. mal pozitívny test na nový typ koronavírusu (Zdroj: SITA/AP/Kamil Zihnioglu)

MONAKO - Monacké knieža Albert II. mal pozitívny test na nový typ koronavírusu, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na oficiálne oznámenie monackého kniežacieho paláca. Ten tiež uviedol, že stav šesťdesiatdvaročného panovníka nie je vážny. Podľa miestnych médií ide o prvú hlavu štátu, ktorá sa nakazila novým koronavírusom, ktorý sa začal šíriť koncom minulého roka z Číny.

"Knieža Albert II., u ktorého boli začiatkom týždňa vykonané testy na koronavírus, je pozitívny na COVID-19," uviedol dnes popoludní kniežací palác s odkazom na chorobu, ktorú koronavírus spôsobuje. Jeho zdravotný stav nie je znepokojujúci, uvádza sa ďalej vo vyhlásení. Knieža je pod kontrolou lekárov, ale doma, odkiaľ naďalej pracuje.

Športovec a cestovateľ Albert II. zasadol na kniežací trón v apríli 2005, po smrti svojho otca kniežaťa Rainiera III., ktorý maličkému mestskému štátu vládol od roku 1949. Novým koronavírusom sa tento rok nakazil už rad slávnych osobností. Testovaný bol napríklad brazílsky prezident Jair Bolsonaro či americký prezident Donald Trump. Negatívny test mal napríklad aj španielsky kráľ Felipe VI.

Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci, Pool)

Nakazil sa aj Michel Barnier

Naopak pozitívny test mali okrem iného manželka španielskeho premiéra Pedra Sáncheza a žena kanadského premiéra Justina Trudeaua. Medzi nakazenými je aj francúzsky minister kultúry Franck Riester či austrálsky minister vnútra Peter Dutton. Včera oznámil nákazu Michel Barnier, hlavný vyjednávač EÚ v rozhovoroch o budúcej podobe vzájomných vzťahov únie s Britániou po brexite.

Novým typom koronavírusu sa tento mesiac nakazil aj vnuk posledného rakúskeho cisára a českého kráľa Karel Habsburský.

Viac o téme: NákazaKoronavírusAlbert II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu