Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Lupič v Česku prepadol obchod s potravinami v ochrannom rúšku, využil paniku z vírusu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIBEREC - Policajti v severočeskom Liberci pátrajú po neznámom lupičovi, ktorý prepadol predajňu potravín v meste. S hygienickým rúškom na tvári a s nožom v ruke si od obsluhy vynútil vydanie peňazí.

Lúpež sa stala už v pondelok 2. marca, policajti však podrobnosti prípadu a zábery z kamery v obchode zverejnili až v priebehu piatka. Informácie priniesol portál Novinky.cz. Muž vošiel do predajne v pondelok pred 19.00 h, tesne pred zatváracou hodinou. "Čistou češtinou prikázal obsluhe vydať mu všetky peniaze s vyhrážkou fyzickej likvidácie. Svoju direktívnu žiadosť obsluhe umocnil namiereným dlhým kuchynským nožom," uviedol hovorca polície Vojtěch Robovský. Obsluha v obave o svoj život mužovi hotovosť vydala.

Násilník potom predajňu rýchlo opustil. Podľa polície je páchateľom muž vo veku okolo 25 rokov, 170 až 175 centimetrov vysoký. Muž mal na tvári biele lekárske rúško, na hlave čiapku "kulich" a na nej ešte kapucňu bundy. Polícia zverejnila aj ďalšie podrobnosti mužovho oblečenia, snímky z predajne a vyzvala verejnosť o pomoc. Za lúpež hrozí páchateľovi od dvoch do desiatich rokov väzenia, dodal portál Novinky.cz.

Viac o téme: PotravinyMužLupičRúško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu