Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V čínskej provincii Chu-nan sa vykoľajil vlak: Zranilo sa 127 ľudí a jeden zahynul

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polizia di Stato)

ČHCEN-ČCHOU - Jedna osoba zahynula a ďalších 127 utrpelo zranenia pri nehode osobného vlaku, ktorý sa v pondelok vykoľajil v strednej časti Číny. S odvolaním sa na vyjadrenie čínskych železníc o tom informovala agentúra AFP.

K nehode došlo okolo poludnia miestneho času v provincii Chu-nan v dôsledku zosuvu pôdy zapríčineného silnými dažďami. Zosypaná pôda zatarasila železničnú trať a spôsobila vykoľajenie piatich vagónov; jeden ďalší vagón začal horieť. Pri nehode prišiel o život jeden príslušník železničnej polície. Zranilo sa 122 cestujúcich a päť členov posádky. Štyria z pasažierov utrpeli vážne zranenia, ostatní ľahšie.

Na videozázname z miesta, ktorý sa šíril na miestnych sociálnych sieťach a jeho pravosť potvrdila aj agentúra AFP, bolo vidieť prinajmenšom tri nabok prevrátené vozne  a valiaci sa dym. Vlak smeroval z východočínskeho mesta Ťi-nan do mesta Kuang-čou (Kanton) na juhu krajiny. Agentúra AFP pripomína, že južnú, strednú aj východnú časť Číny sužujú už od začiatku minulého týždňa výdatné dažde.

Viac o téme: NehodaVlakObeťVykoľajenieČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu