Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Premiéra Lesotha majú obviniť z vraždy: Na dnešný súd neprišiel, zbabelý útek do zahraničia

Thomas Motsoahae Thabane.
Thomas Motsoahae Thabane. (Zdroj: TASR/AP Photo/Richard Drew, File)

MASERU - Premiér Lesotha Thomas Thabane sa v piatok nedostavil na súd, kde ho čakajú obvinenia z vraždy jeho bývalej manželky Lipolelo v júni 2017. Oznámila to polícia s tým, že mohol údajne ísť do susednej Juhoafrickej republiky na bližšie nešpecifikované lekárske vyšetrenie.

“Počkáme naňho, kým sa vráti, aby sme ho mohli obžalovať," uviedol zástupca policajného komisára v metropole Maseru Paseka Mokete. Možné vydanie zatykača na premiéra zároveň označil za predčasné. Obvineniam z vraždy v súvislosti s rovnakým prípadom čelí už aj premiérova súčasná manželka Masesaiah, ktorá predtým nakrátko ušla do Juhoafrickej republiky, a preto na ňu vydali zatykač.

Osemdesiatročný líder Lesotha bude mať na krku tiež obvinenie z pokusu o vraždu v súvislosti so streľbou na inú osobu, ktorá bola v tom čase s jeho vtedajšou ženou. Policajné vyšetrovanie sa už podľa Moketeho slov skončilo a čoskoro obvinia aj ďalších ľudí.

Čin sa odohral len dva dni predtým, ako sa Thabane ujal svojho druhého funkčného obdobia. Thabane si vzal svoju súčasnú ženu približne dva mesiace po smrti prvej manželky. Premiér medzičasom pod tlakom vládnej strany oznámil, že koncom júla rezignuje na svoju funkciu.

Viac o téme: VraždaútekObvinenie Súd LesothoThomas Thabane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu