Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Brutálna zrážka na priechode: VIDEO Auto predchádzalo a nabralo školáka, náraz mu až vyzul topánky

(Zdroj: Repro foto YouTube/Týdeník Policie)

ČESKÁ LÍPA - Desivá nehoda sa odohrala v susednom Česku. Minulý piatok zrazil v Českej Lípe vodič školáka, ktorý práve prechádzal cez priechod pre chodcov. Hrôzostrašne zábery z miesta činu zverejnila česká polícia.

Hrozivá nehoda sa odohrala v piatok 7. februára popoludní, keď chcel prejsť 15-ročný mladík po priechode pre chodcov. Informoval o tom český portál Týdeník Policie s tým, že celú nehodu, ktorá sa odohrala v smere od Ploučnice k obchodnému domu Banco v Českej Lípe, zverejnila na videu. 

Hrozivá nehoda: Opitý vodič zrazil kočík s dieťaťom... VIDEO Doslova letel vo vzduchu

Zatiaľ čo jedno auto, ktoré ide v smere od budovy okresného súdu zastavilo pred prechodom, druhé vozidlo, idúce z rovnakého smeru, mu prednosť nedalo a narazilo do neho. "Chlapec pri strete s vozidlom utrpel ťažké zranenia na nohe, s ktorým ho zdravotnícka záchranná služba previezla do nemocnice," uvedla k prípadu hovorkyňa českej polície Ivana Baláková.

Českolipskí dopravní policajti súčasne k piatkovej udalosti dodávajú, že bude v rámci rekonštrukcie na tomto prechode vybudovaná svetelná križovatka so stredovým deliacim ostrovčekom, ktorá prinesie chodcom vyššiu bezpečnosť.

Českí dopravní policajti vyzývajú vodičov k tomu, aby pri jazde sledovali dianie pred sebou. "Ak pri priechode pre chodcov zastaví vozidlo, musia predpokladať, že po ňom bude veľmi pravdepodobne prechádzať chodec a svoju jazdu tomu prispôsobiť, varujú vodičov. Zároveň však upozorňujú aj chodcov, aby sa v priebehu celého prechádzania komunikácie po priechode priebežne rozhliadali na obe strany a mali tak kontrolu nad tým, či sa na nich nerúti nejaké vozidlo.

Viac o téme: NehodaPriechod pre chodcovČeská Lípa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu