Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zázračné dieťa, ktoré túži zmeniť svet: Mladý génius (10) chce študovať na univerzite

Laurent Simons, desaťročné zázračné dieťa z Belgicka
Laurent Simons, desaťročné zázračné dieťa z Belgicka (Zdroj: Profimedia)

TEL AVIV - Laurent Simons, desaťročné zázračné dieťa z Belgicka, ktoré študovalo elektrotechniku na univerzitnej úrovni, chce navštevovať univerzitu v Izraeli. Uviedol to izraelský veľvyslanec v Bruseli Emmanuel Nahšon.

"Tento malý belgický génius chce študovať na izraelskej univerzite a zmeniť svet," napísal Nahšon v stredu na Twitteri. "Ktorá univerzita bude víťazom?" dodal. Odkaz na Twitteri sprevádzala aj fotografia tejto dvojice za stolom, informovala tlačová agentúra DPA. Laurent má inteligenčný kvocient (IQ) 145 a vzdelávanie na školách v Belgicku dokončil v lete 2018.

Študovať prestal koncom roka 2019 krátko predtým, ako mal dokončiť bakalársky titul v odbore elektrotechniky na Technickej univerzite v Eindhovene - dostal sa totiž s touto inštitúciou na juhovýchode Holandska do sporu. Rodičia sa rozhodli, že tam so štúdiom skončí, ako v tom čase povedal pre DPA jeho otec Alexander Simons.

Laurent sa zaujíma o biotechnológiu

Podľa spomínanej univerzity Laurentovi rodičia chceli, aby ich syn absolvoval záverečné skúšky koncom decembra, pred svojimi desiatymi narodeninami. Avšak univerzita vyhlásila, že to nie je možné a podľa univerzitného poriadku mal Laurent dostať diplom najskôr v polovici roka 2020.

Laurent sa zaujíma o biotechnológiu, predovšetkým o umelé orgány. Nie je jasné, na ktorej univerzite chce toto zázračné dieťa študovať, napísal izraelský spravodajský portál ynet. Veľvyslanec Nahšon uistil rodinu, že o prijatí Laurenta na štúdium sa bude rozprávať s niekoľkými univerzitami.

Viac o téme: UniverzitaLaurent Simons
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu