Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

České ministerstvo vyzýva občanov: Do Číny cestujte len v nevyhnutných prípadoch

Andrej Babiš
Andrej Babiš (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

PRAHA - České ministerstvo zahraničných vecí odporúča cestovať do Číny len v najnutnejších prípadoch. Česká ambasáda v juhokórejskom Soule zároveň upozorňuje tých Čechov, ktorí sú v Južnej Kórei nelegálne, aby sa v prípade zdravotných ťažkostí nebáli dať vyšetriť - nebude im hroziť deportácia. Úrady tak reagujú na šírenie nového druhu koronavírusu, uviedol v stredu spravodajský server Českej televízie (ČT).

Rezort českej diplomacie zverejnil tento apel na svojich oficiálnych stránkach. Ministerstvo zároveň odporučilo, že ak sa nejaký občan zdržiava v Číne a má v úmysle odtiaľ odcestovať, má tak urobiť v čo najkratšom čase. Českí občania nachádzajúci sa v Číne by podľa ministerstva mali dbať na zvýšenú hygienu a nemali by sa zdržiavať v husto obývaných oblastiach. Preventívne majú používať respirátory a ústne rúška.

České veľvyslanectvo v Južnej Kórei takisto na Facebooku vyzvalo, aby sa občania bez platného víza alebo s prekročenou lehotou bezvízového pobytu nebáli zájsť k lekárovi, ak pociťujú nejaké príznaky ochorenia či chcú sa dať testovať na koronavírus napríklad po kontakte s rizikovou osobou.  Ľuďom nehrozí vyhostenie z Južnej Kórey, lebo ambasády v Soule boli na uvedené kroky vyzvané listom od tamojších prisťahovaleckých úradov, dodal web Českej televízie.
 

Viac o téme: ČínaKoronavírusČeské ministerstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu