Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Čínsky koronavírus je nebezpečnejší než SARS: Potvrdili takmer 6000 prípadov nákazy

Podľa Centra boja proti chorobám na Taiwane sa v utorok potvrdil ôsmy prípad s novým koronavírusom. Zobraziť galériu (3)
Podľa Centra boja proti chorobám na Taiwane sa v utorok potvrdil ôsmy prípad s novým koronavírusom. (Zdroj: SITA/AP Photo/Chiang Ying-ying)

WU-CHAN - Počet osôb, u ktorých sa potvrdil nový typ koronavírusu v Číne, sa v stredu zvýšil na 5974. Podľa agentúry AFP tak došlo k prekročeniu bilancie počtu prípadov SARS-u (ťažkého akútneho respiračného syndrómu) počas jeho epidémie v rokoch 2002-2003.

Čínske štátne úrady potvrdili v stredu 1400 nových prípadov tohto vírusu. Doposiaľ mu podľahlo 132 osôb. Počas epidémie SARS-u bolo v Číne samotnej potvrdených 5327 prípadov. Ochoreniu podľahlo celosvetovo 770 osôb, pričom v samotnej Číne je evidovaných 349 obetí.

V celej Číne evidujú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

Agentúra AFP doplnila, že niektorí odborníci ocenili prístup Pekingu k aktuálnej nákaze. Vláda sa údajne správa omnoho otvorenejšie v porovnaní s tým, ako riešila epidémiu SARS-u. Japonsko, Spojené štáty, ako aj iné krajiny medzičasom evakuovali svojich občanov z mesta Wu-chan v provincii Chu-pej, ktoré je epicentrom nákazy.

Podľa Centra boja proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Chiang Ying-ying)

Viac o téme: ObeteNákazaČínaSARSKoronavírusWu-chan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu