Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Panika v Kolíne nad Rýnom: Občan nahlásil požiar dómu, veľký zásah hasičov bol ale zbytočný

Kuriózny omyl viedol v noci na štvrtok k rozsiahlemu zásahu hasičov v nemeckom meste Kolín nad Rýnom
Kuriózny omyl viedol v noci na štvrtok k rozsiahlemu zásahu hasičov v nemeckom meste Kolín nad Rýnom (Zdroj: TASR/Thomas Banneyer/dpa)

KOLÍN NAD RÝNOM - Kuriózny omyl viedol v noci na štvrtok k rozsiahlemu zásahu hasičov v nemeckom meste Kolín nad Rýnom, kde okoloidúci chodec nahlásil požiar miestneho dómu. Podľa vyjadrenia hovorcu hasičského zboru, ktoré priniesla agentúra DPA, ohlasovateľa zmiatol oblak nad katedrálou a domnieval sa, že ide o dym.

Na miesto bolo vyslaných približne 100 príslušníkov zásahových zložiek na desiatkach vozidiel so zapnutými sirénami a majákmi. O zásahu trvajúcom približne hodinu, počas ktorého hasiči skontrolovali veže dómu, informovali viaceré médiá.

"Oblak zostal visieť pri severnej veži tak, že to zospodu vyzeralo ako dym," vysvetlil nemenovaný hovorca. Vlani v apríli vypukol požiar na streche svetoznámej parížskej katedrály Notre-Dame. Oheň zničil strechu chrámu, ako aj štíhlu vežu nad krížením lodí, ktorá sa zrútila dovnútra chrámu. Ku katastrofe došlo v čase, keď sa na tejto veži, tzv. sanktusníku, vykonávali renovačné práce.

Viac o téme: PožiarHasičiOmylDómKolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu