Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO V Keni sa zrútila šesťpodlažná budova: V troskách možno uviazli ľudia

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Twitter/ Kenya in pictures)

NAIROBI - Desať osôb bolo vyslobodených z trosiek šesťpodlažnej budovy, ktorá sa v piatok zrútila v hlavnom meste Kene - Nairobi. S odvolaním sa na vyhlásenie šéfa okresnej polície Philipa Ndoloa o tom informovala agentúra AP.

Pri nešťastí zomreli najmenej traja ľudia. Ďalší sú uväznení pod troskami. Miestny policajný šéf Philip Ndolo uviedol, že zachránili 21 ľudí, osem previezli do nemocnice. Zatiaľ nie je známe, čo zapríčinilo pád. V budove bolo prenajatých 57 izieb. Podľa Červeného kríža tam žilo 22 rodín. Majiteľa budovy, ktorý tam nebýva, sa úradom zatiaľ nepodarilo kontaktovať.

Uviaznuté osoby vyslobodili pomocou holých rúk miestni obyvatelia. Na pomoc pri hľadaní a záchrane možných ďalších obetí nešťastia medzitým dorazili aj príslušníci armády. Ako pripomína AP, zrútenia budov sú v Nairobi, kde je veľký záujem o bývanie a developeri pravidelne obchádzajú regulácie, pomerne časté.  

Po tom, ako si v Keni v roku 2015 vyžiadalo zrútenie ôsmich budov celkovo 15 obetí na životoch, prikázal prezident Uhuru Kenyatta plošnú kontrolu, či budovy v tejto východoafrickej krajine zodpovedajú požadovaným normám. Národný úrad pre výstavbu zistil, že až 58 percent budov v Nairobi nie je bezpečných na bývanie.

 

 

Viac o téme: BudovaZrútenieKeňaNairobi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu