Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragické následky silných povodní vo Francúzsku: Dvaja mŕtvi, jedna osoba je stále nezvestná

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/ @SDIS34 via AP)

PARÍŽ - Životy dvoch ľudí si vyžiadali mimoriadne silné povodne v južnej oblasti Francúzska. Jedna osoba je stále nezvestná. S odvolaním sa na posledné informácie o tom v nedeľu informovala agentúra AFP.

Jedno z tiel sa našlo v obci Le Muy, severne od francúzskeho pobrežia Stredozemného mora a neďaleko miesta, kde sa v sobotu večer prevrátil záchranný čln so šiestimi ľuďmi. Na palube sa nachádzali traja civilisti a traja príslušníci hasičských zložiek. Druhú obeť, približne 50-ročného muža, našli v aute v obci Cabasse, uviedli mieste úrady bez poskytnutia ďalších podrobností.

Medzičasom predstavitelia z obce Saint-Antonin-du-Var informovali o nezvestnom 70-ročnom mužovi, ktorý vyšiel v noci z domu aj napriek prudkým lejakom. Pátranie po ňom stále pokračuje. V postihnutých departmánoch Alpes-Maritimes a Var na juhovýchode Francúzska vydali meteorológovia výstrahy najvyššieho stupňa. Úrady na Azúrovom pobreží varovali aj pred vysokými vlnami.

Jeden z predstaviteľov regiónu Var Jean-Luc Videlaine pre agentúru AFP povedal, že dážď dosahoval "historickú" intenzitu a škody budú podľa jeho slov "značné". Hladina vody síce nateraz klesala, situácia sa však "ani zďaleka nevracia do normálu", dodal.

V súvislosti s núdzovou situáciou v uvedenej oblasti bolo mobilizovaných približne 1600 príslušníkov pohotovostných zložiek. Mnohé cesty zostali neprejazdné a železničná doprava na trati medzi Francúzskou riviérou a priľahlou časťou Talianska mala byť prerušená prinajmenšom do nedele. Prerušená bola taktiež prevádzka medzinárodného letiska v Nice. V niektorých oblastiach regiónu Var napršalo za 24-48 hodín toľko zrážok, ako v ostatné obdobia za dva až tri mesiace.

Viac o téme: úradyPovodneObeteNezvestníFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu