Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Voľby v Rusku: Zlacnela aj vodka!

Voľby v Rusku sú výzvou aj pre filmy, ktoré mobilizujú voličov zľavami
Voľby v Rusku sú výzvou aj pre filmy, ktoré mobilizujú voličov zľavami (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruské spoločnosti reagujú na výzvy Kremľa o povzbudení k vysokej účasti v nedeľných parlamentných voľbách ponukou potravinových zliav, cenovým zvýhodnením kuchynských spotrebičov či pripomínaním ich konania prostredníctvom sms správ.

Miestna firma v juhoruskom Novorossijsku ponúka voličom možnosť výhry auta a vo Vladivostoku na ruskom tichomorskom pobreží môžu za účasť získať kredit na mobilný telefón. Kremeľ zdôrazňuje význam vysokej účasti v parlamentných voľbách, v ktorých sa očakáva víťazstvo strany Zjednotené Rusko prezidenta Vladimira Putina.

Podľa hovorkyne mobilného operátora Megafon mala spoločnosť poslať sms správy všetkým svojim odberateľom, ktoré ich majú povzbudiť k účasti vo voľbách. Ako uviedla Marina Beljaševová, správy poslali na žiadosť Ústrednej volebnej komisie (CEC). "Zúčastnite sa na voľbách 2. decembra. Váš hlas je dôležitý pre krajinu," je text rozposlaný 35 miliónom zákazníkom spoločnosti. K nákladom sa hovorkyňa nevyjadrila, ale podľa denníka Kommersant sms kampaň troch hlavných operátorov v Rusku - MTS, VimpelCom a Megafon - predstavuje okolo 600 tisíc dolárov (406 tisíc eur).

V ropnom meste Ťumensk na Sibíri niekoľko spoločnosti ponúka voličom byt, desať áut a 15 tisíc kuchynských spotrebičov a videozariadenia, informuje o tom internetový denník Novyj region. Výrobca vodky Putinka znížil ceny a vylepil plagáty s nápisom "Poďme všetci voliť."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu