Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Protestujúci zaútočili na sídlo tlačovej agentúry Sinchua: Zdemolovali aj neďalekú prevádzku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Vincent Thian)

HONGKONG - Demonštranti v Hongkongu poškodili v sobotu priestory sídla čínskej štátnej tlačovej agentúry Sinchua a na jej priečelie nastriekali grafiti. Ide o prvý prípad útoku na čínsku tlačovú agentúru v priebehu mesiace trvajúcich protestov. Informovala o tom agentúra AP.

Miestne médiá priniesli zábery požiaru založeného v loby budovy patriacej Sinchue v hongkonskej štvrti Wan Čchaj, ako aj rozbitých vchodových dverí a okien či grafiti nastriekaného na priečelí sídla agentúry. Ešte predtým použila polícia v tej istej štvrti vodné delá a splzotvorný plyn, keď protestujúci hádzali na policajtov zápalné fľaše.

Demonštranti podľa denníka South China Morning Post tiež poškodili vstupnú časť jednej zo staníc metra a zdemolovali neďalekú prevádzku spoločnosti Starbucks. Polícia pri zásahoch zadržala niekoľko výtržníkov. Protestujúci v Hongkongu často útočia na čínske banky a spoločnosti, ktoré sú podľa nich napojené na vládu v Pekingu. Tú demonštranti obviňujú z obmedzovania slobôd, ktoré im boli zaručené, keď Británia v roku 1997 odovzdala Hongkong Číne.

Viac o téme: ProtestDemonštrantiZničiliHongkongSinchuaZaútočili
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu