Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Z francúzskej zoologickej záhrady utiekla panda červená: Prekvapila motoristu, prosba o pomoc

Panda červená
Panda červená (Zdroj: SITA/AP Photo/Saint-Martin-la-Plaine zoo)

PARÍŽ - Zo zoologickej záhrady na juhovýchode Francúzska utiekla panda červená a predstavitelia zoo žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nej. Panda utiekla zo zoo pri obci Saint-Martin-la-Plaine už minulý piatok, jej ošetrovatelia však o tom informovali až teraz, keď sa ukázalo, že sami na jej chytenie nestačia.

Pande sa podľa nich podarilo utiecť po vetvách stromov, ktoré sa pozohýnali pod náporom snehu. Ako prvý jej útok nahlásil istý motorista, ktorého prekvapila na ceste. Predstaviteľ zoo Jean-Christophe Gérard odporúča obyvateľom, ktorí by chceli pomôcť s pátraním po pande, aby sa "pozerali na vrchné konáre stromov" a hovorí, že panda "veľkú časť dňa prespí na stromoch". Ľuďom však neodporúča ju hladkať, keďže má "silné zuby aj drápy".

Panda červená (Ailurus fulgens), kedysi nazývaná aj medvedia líška alebo panda malá, je najbližšou príbuznou pandy veľkej, ktorá je však od nej oveľa známejšia. Panda červená je od nej podstatne menšia, jej srsť má červenohnedé sfarbenie a ide o ohrozený druh.

Viac o téme: ZooútekPanda červenáFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu