Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozný objav pri univerzite: VIDEO Mladík znásilnil a zavraždil študentku (†21), jej telo podpálil

Aiia Maasarweová a Codey Herrmann Zobraziť galériu (3)
Aiia Maasarweová a Codey Herrmann (Zdroj: profimedia.sk)

MELBOURNE - Austrálsky súd vymeral 36 rokov väzenia mužovi, ktorý v januári znásilnil a zavraždil arabsko-izraelskú študentku. Informovala o tom v utorok austrálska televízia ABC. Sudkyňa Najvyššieho súdu austrálskeho štátu Victoria rozhodla, že Codey Herrmann môže požiadať o podmienečné prepustenie, až keď si odsedí najmenej 30 rokov.

Dievča (†18) zabili hrozivým spôsobom, upálená zaživa na streche školy: Padlo 16 trestov smrti

Hrozný objav pri univerzite:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Páchateľ (21) sa priznal, že zaútočil na rovnako starú študentku kovovou tyčou, pohlavne ju zneužil a jej telo následne podpálil, aby za sebou zamietol stopy. Svoj čin Herrmann pred súdom oľutoval, avšak motívy svojho konania vysvetliť nedokázal. Podľa vlastných slov sa na čas bezprostredne pred činom nedokázal rozpamätať. Sudkyňa páchateľovo priznanie odmietla s tým, že nebolo dostatočné a prišlo príliš neskoro.

Na vynesení rozsudku sa v utorok zúčastnili aj študentkin otec a sestra, ako aj ďalší príbuzní a známi obete. Palestínčanka s izraelským občianstvom Aiia Maasarweová študovala v rámci ročného výmenného programu na La Trobeovej univerzite v Melbourne. Jej alma mater bola univerzita v čínskom Šanghaji, kam odišla z Izraela kvôli štúdiu.  

Hrozný objav pri univerzite:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Herrmann (21) ju napadol krátko po polnoci 16. januára 2019 na severnom predmestí Melbourne chvíľu nato, ako vystúpila z električky. Jej mŕtve telo objavili v blízkosti budovy univerzity. Páchateľa zatkli v susednej štvrti onedlho po čine. Austrálska vláda po vražde, ktorá v krajine vyvolala rozsiahle pobúrenie, ohlásila akčný plán na zvýšenie bezpečnosti žien na verejných priestranstvách.

Viac o téme: VraždaVäzenieŠtudentkaSúd AustráliaCodey Herrmann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu