Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Demonštrácie v Austrálii vrcholia: Polícia v akcii, zatýkala klimatických aktivistov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURN - Polícia v austrálskom meste Melbourne zatkla v stredu najmenej desať klimatických demonštrantov, ktorí žiadajú ukončenie medzinárodnej konferencie ťažobného priemyslu. Informovali o tom agentúra DPA i miestna stanica ABC.

Desiatky aktivistov už od utorka demonštrujú pred kongresovým strediskom v Melbourne, štát Victoria, kde sa v dňoch 29.-31. októbra koná medzinárodná konferencia o ťažbe a zdrojoch (IMARC). Na rozohnanie protestujúcich ľudí, ktorí bránili delegátom vo vstupe do priestorov konferencie, použili policajti paprikový sprej.

Zatknutých bolo najmenej 12 ľudí a väčšina z nich bola podľa ABC obvinená z toho, že zámerne prekážala bezpečnostným zložkám pri výkone ich povinností. Na mieste zasahovali stovky policajtov. Demonštranti políciu obviňujú z použitia násilných metód. Lisa Nevillová, ktorá v štáte Victoria zastáva post ministerky zodpovednej za bezpečnostné zložky, však uviedla, že prostriedky použité políciou sú primerané.

Na konferencii IMARC sa má zúčastniť niekoľko tisíc delegátov z viac ako 100 krajín sveta. Polícia v utorok zatkla takmer 50 ľudí. Štyria policajti utrpeli zranenia a jedna osoba bola hospitalizovaná po tom, ako jej policajný kôň spôsobil zranenia.

Viac o téme: ZatknutiePolícia MelbournKlimatický demonštranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu