Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poriadne explozívny nález: V nemeckom mestečku našli za dva dni 24 bômb z vojny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Michael Probst)

NEUTRAUBLING - Dvadsaťštyri bômb z druhej svetovej vojny objavili v priebehu dvoch dní stavební robotníci v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

V meste Neutraubling zneškodnili v stredu deväť a vo štvrtok ďalších 15 nevybuchnutých bômb. Oznámila miestna polícia s tým, že išlo o "jedinečný prípad". Stavbári objavili vo štvrtok najskôr 500-kilogramovú bombu. Ďalšiu desaťkilogramovú kazetovú bombu našli neskôr pri výkopových prácach v južnej časti Neutraublingu, kde neskôr popoludní objavili postupne pri ďalších výkopoch ešte 13 bômb.

Polícia informovala, že všetky nájdené bomby boli funkčné a zneškodnili ich privolaní pyrotechnici. V Neutraublingu sídlil v minulosti závod na výrobu lietadiel Messerschmitt, v dôsledku čoho sa toto mesto stalo počas druhej svetovej vojny terčom viacerých náletov. Letecké bomby, ktoré boli zhadzované na Nemecko v posledných štádiách vojny, avšak nevybuchli, sú na území tejto krajiny aj 74 rokov po vojne stále častým nálezom.

Viac o téme: ObjavBomby2. svetová vojnaNemeckoNeutraubling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu