Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Klamať sa nevypláca: Poslankyňa zaplatila ôsmim dvojníčkam, aby za ňu urobili univerzitné testy

(Zdroj: Twitter)

DHÁKA – Vysokoškoláci si počas štúdií zvyknú pomáhať nedovolenými spôsobmi. My na Slovensku o tom vieme svoje. Niekto skopíruje aj celú rigoróznu prácu. Bangladéšska poslankyňa miestneho parlamentu Tamanna Nusratová ho však schová do vrecka.

Podľa britského denníka Guardian je Tamanna Nusratová bakalárkou umení na Bangladéšskej otvorenej univerzite. Pokračovanie v štúdiu jej neumožnili.  Zistilo sa totiž, že minimálne 13 testov za ňu vypracovala niektorá z jej dvojníčok.  Poslankyňa jednej z vládnych strán si ich najala osem a údajne im za všetko zaplatila. „Vyhodili sme ju, pretože spáchala zločin,“ uviedol šéf univerzity MA Mannan. „Už sa sem nikdy nebude môcť prihlásiť.“Nusratová svoj podvod ani veľmi neskrývala. Podľa vedenia univerzity vyšlo najavo, že o podvode vedeli viacerí študenti, hoci dvojníčky počas testov vždy obkolesovala ochranka. Vedenie školy nijako nereagovalo, pretože Nusratová pochádza z veľmi vplyvnej rodiny.

 Všetko však odhalila miestna televízia Nagorik TV. Jej reportéri sa zúčastnili na jednej zo skúšok a dvojníčku Nusratovej oslovili. Vydávala sa za poslankyňu, no odmietla sa legitimovať, dokumenty si vraj zabudla. Poslankyňa doteraz na obvinenia nijako nereagovala. 

Nuž, aj slávny Albert Einstein povedal, že od učenia ešte nikto nezomrel, ale načo riskovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu