Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Trump v tom má jasno: Vojna Turecka s Kurdmi je ako bitka medzi dvoma deťmi

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v piatok prirovnal turecký útok na sýrskych Kurdov, pri ktorom zomrelo niekoľko sto ľudí, k bitke medzi dvoma deťmi.

"Tak ako pri dvoch malých deťoch na ihrisku, musíte ich nechať sa pobiť, a potom ich od seba oddelíte," popisoval Trump svoj vzťah k vojne na piatkovom zhromaždení v Texase. "Bolo to nekonvenčné, čo som spravil: Povedal som, že budú musieť chvíľu bojovať. Bojovali niekoľko dní a bolo to dosť zlé," pokračoval Trump.

Americký prezident tak nadviazal na svoje nevkusné vyjadrenia zo stredy, kedy Turkom a Kurdom okrem iného odporúčal, aby sa hrali s pieskom. Už tieto výroky šokovali mnohé americké aj svetové médiá svojou necitlivosťou. "To nie je medzi Tureckom a Spojenými štátmi, ako by mnohí hlúpi ľudia chceli, aby ste verili," obhajoval Trump stiahnutie amerických vojsk práve v momente, keď sa Turecko chystalo na útok proti Kurdom, dovtedajším americkým spojencom. "Majú tam všade veľa piesku. Takže je tam veľa piesku, s ktorým sa môžu hrať," povedal americký prezident.

Viac o téme: útok Donald TrumpTureckoSýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu