Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Richard s manželkou si užívali dovolenku v Taliansku: Prišiel osudný moment, obaja bojujú o život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Richard Hogg)

VIEDEŇ - Starší manželia z Austrálie sa vydali na vysnívanú trojmesačnú dovolenku v Európe na motorkách. Keď ale boli v Taliansku, stali sa účastníkmi dopravnej nehody, následkom ktorej teraz obaja bojujú o život. Bohužiaľ sa ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

Richard (65) a Lorna (62) Hoggovci z austrálskeho štátu Viktória sa pred časom vydali na dobrodružnú cestu na motorkách po Európe. Pred dvoma týždňami však na severe Talianska takmer prišli o život. Traktor idúci oproti nim sa totiž prevrátil a príves pre dobytok, ktorý viezol za sebou, dopadol presne na na nich. Obaja utrpeli ťažké poranenie končatín a panvy, roztrhnutú slezinu, zlomeniny rebier. Richard okrem toho utrpel aj prasknutú aortu a mal menšiu mozgovú príhodu. Ich zranenia boli tak vážne, že ich museli letecky previezť do Rakúska, kde sú miestne nemocnice lepšie vybavené na takéto prípady. Tam Lorne museli jednu nohu amputovať, pretože sa už nedala zachrániť. 

Richard s manželkou si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Richard Hogg)

"Moja teta prišla o nohu, pretože do nej dostala nejakú infekciu. Strýko je stále v kóme, lekári nevedia, kedy a či vôbec sa z nej preberie. Jeho stav je vážny," povedal synovec oboch Riley Cox. Do Rakúska už medzičasom prileteli aj obidvaja synovia manželov Steve a Paul, aby s nimi boli v ich najťažších chvíľach. 

Richard s manželkou si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Lorna Hogg)

Rodina Hoggovcov pre nich na stránke GoFundMe zorganizovala finančnú zbierku, ktorá im pomôže pokryť náklady spojené so poskytnutou zdravotnou starostlivosťou. Dvojica, ktorá má s cestovaním po svete veľké skúsenosti, vraj pred dovolenkou v Európe uzavrela cestovné poistenie, stále však nie je jasné, do akej výšky bude kryť ich liečbu. 

Viac o téme: DovolenkaDopravná nehodaTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu