Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Alkohol aj tragédia: Jeden traktorista nafúkal, druhý zomrel po tom, ako ho stroj privalil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SLOVINKY - K tragickej nehode došlo v sobotu (12. 10.) popoludní v lese pri obci Slovinky v okrese Spišská Nová Ves. Prevrátil sa tam traktor, ktorý privalil 49-ročného vodiča. Muž z danej obce na mieste podľahol zraneniam.

"Privolaná obhliadajúca lekárka na mieste vylúčila cudzie zavinenie a nariadila pitvu, ktorá stanoví presnú príčinu smrti. Polícia udalosť dokumentuje ako podozrenie z prečinu usmrtenia," informovala  košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Nafúkal viac ako jedno promile

Trest odňatia slobody až na jeden rok hrozí 49-ročnému traktoristovi, ktorý jazdil v Podlužanoch v okrese Bánovce nad Bebravou pod vplyvom alkoholu. Muž už čelí obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Informovala o tom trenčianska krajská polícia v nedeľu na svojej stránke na sociálnej sieti.

Vodiča zastavili a skontrolovali policajti, keď si všimli, že mu na traktore nesvietili svetlá. "Pri cestnej kontrole zistili, že 49-ročný vodič jazdí pod vplyvom alkoholu. Nafúkal 0,51 mg/l, čo predstavuje 1,06 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška po 20 minútach ukázala tú istú hodnotu. Vodiča policajti následne obmedzili na osobnej slobode," uviedla polícia. O treste pre traktoristu bude rozhodovať Okresný súd v Bánovciach nad Bebravou.

Viac o téme: AlkoholTragédiaSmrťTraktorPolícia Slovinky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu