Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Verdikt po vražde, ktorá otriasla Rakúskom: Sýrsky migrant uškrtil dievča (†16), telo hodil do kríkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pakistancriminalrecords.com)

VIEDEŇ - Dvadsaťročný sýrsky žiadateľ o azyl bol včera odsúdený na 15 rokov väzenia za uškrtenie šestnásťročnej Rakúšanky v dolnorakúskom Viedenskom Novom Meste (Wiener Neustadt) tento rok v januári. Súd ho zároveň poslal do ústavu pre duševne narušených páchateľov. Rozsudok nie je právoplatný, pretože obhajca oznámil, že jeho klient sa odvolá, uviedla agentúra APA.

Chladnokrvná vražda v Rakúsku: VIDEO Turek dobodal riaditeľa (†49) sociálneho odboru, nedal mu dávky

Mladík sa zjavne nedokázal zmieriť s tým, že po vzťahu trvajúcom poldruha roka ho dievča vlani v lete opustilo. Sýrčan, ktorý má pobyt v Rakúsku päť rokov, už vlani v decembri čelil trestnému oznámeniu kvôli sexuálnemu obťažovaniu a ublíženiu na zdraví. Poškodeným bolo rovnaké dievča. Jej telo nakoniec v januári niekoľko ľudí našlo pohodené v kríkoch v miestnom parku a prikryté lístím a vetvami.

Iba trojdňový proces sa vo štvrtok skončil vynesením najvyššieho možného trestu. Mladík bol usvedčený okrem iného z vraždy, ublíženia na tele a zo sexuálneho obťažovania. Prípad vyvolal v Rakúsku značné pobúrenie.

"Po ľútosti nebolo ani stopy," konštatoval sudca Kurt Weisgram, keď zdôvodňoval maximálny trest. Obžalovaný podľa APA vzal rozsudok na vedomie bez pohnutia. Súdny psychiater Manfred Walzl u mladíka diagnostikoval kombinovanú poruchu vývoja osobnosti.

Viac o téme: VraždaViedeňSýrčanŽiadateľ o azyl
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu