Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Policajtka z Dallasu omylom zastrelila suseda: Teraz jej hrozí doživotie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

DALLAS - Bývalej policajtke z amerického Dallasu, ktorá v septembri omylom zastrelila svojho suseda, hrozí trest doživotného väzenia. V utorok, v siedmy deň procesu s ňou, dallaský súd rozhodol o tom, že je vinná z vraždy.

Amber Guyger si v septembri po návrate z práce pomýlila byt, namiesto svojho vošla do susedovho, a keďže si myslela, že muž, ktorého vidí, je zlodej, zastrelila ho. Jej obhajoba na súde argumentovala, že bola v ten deň vystresovaná, pretože jej kolega-policajt posielal celý deň neželané správy so sexuálnou tematikou, plus mala za sebou náročnú štrnásťhodinovú službu, po ktorej sa dopustila "série strašných omylov".

Guyger na súde vypovedala, že 6. septembra v noci si pomýlila poschodia a vošla do cudzieho bytu, o ktorom si však myslela, že je jej. Dvere na byte boli podľa nej pootvorené, a keď do nich zatlačila, vnútri uvidela siluetu muža. "Bola som vydesená na smrť," povedala bývalá policajtka sudcom.

Guyger podľa vlastných slov muža vyzvala, aby jej ukázal, čo má v rukách, a vytiahla zbraň. Dvadsaťšesťročný Botham Jean však začal kričať "Hej! Hej!" a rýchlo sa k nej približovať, v čom Guyger vystrelila. Následne sama zavolala záchranku a tá muža previezla do nemocnice, kde zakrátko zomrel.

Viac o téme: StreľbaVraždaPolicajtkaDoživotieSúd DallasSpojené štáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu